Élelmiszerbiztonság, minőség Magyarországon és az Egyesült Királyságban

Szerzők

  • B. Csaba Illés Szent István Egyetem GTK, Termelésökonómiai és Menedzsment Tanszék
  • Marian Garcia London University Imperial College at Wye, Department of Agricultural Economics
  • József Lehota Szent István Egyetem, GTK, Marketing Intézet
  • Nigel Poole London University Imperial College at Wye, Department of Agricultural Economics
  • Claire Skinner London University Imperial College at Wye, Department of Agricultural Economics

Absztrakt

Az élelmiszerbiztonsági és minőségi követelmények szerepe és megítélése a nemzetközi kereskedelemben egyre inkább felértékelődik. A gazdasági növekedéssel párhuzamosan az élelmiszerpiacok - döntően a fejlett országokban - telítetté váltak. Az élelmiszerfogyasztói magatartás összetevőin belül a biztonsági motivációk erősödnek, így nagyobb figyelem mutatkozik meg az élelmiszerbiztonsági, a minőségi és etikai összefüggések iránt.

##submission.downloads##

Megjelent

2019-12-09

Hogyan kell idézni

Illés, B. C. (2019) „Élelmiszerbiztonság, minőség Magyarországon és az Egyesült Királyságban”, Marketing & Menedzsment, 36(4), o. 27–34. Elérhető: https://journals-test.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/1518 (Elérés: 29 november 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Külpiaci marketing

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 > >>