A magán minőség- és biztonságmenedzsment-rendszerek szerepe a növényvédőszer-maradványok fogyasztói kockázatainak csökkentésében a friss zöldség- és gyümölcsszektor területén1

Szerzők

  • József Lehota Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
  • Zoltán Szabó Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
  • Zsuzsanna Lehota Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

Kulcsszavak:

friss zöldség-gyümölcs ellátási lánc, észlelt fogyasztói kockázatok, növényvédőszer- maradványok, kiskereskedelmi élelmiszerbiztonsági és minőségmenedzsmentrendszerek

Absztrakt

A hagyományos iparszerű agrártechnológiákkal, köztük a növényvédő- szer-maradványokkal kapcsolatos kockázatok egyre nyilvánvalóbbá váltak az elmúlt évtizedekben. Az észlelt fogyasztói kockázatok Magyarországon nemzetközi tekintetben is kimagasló szintre emelkedtek. A kockázatredukciós megoldások szerepe felértékelődik, a fogyasztás növelésének egyik fontos feltételévé válik. A friss zöldség- és gyümölcstermesztésben a kockázatok csökkentésének egyik módja az alacsony inputtal működtetett technológiák elterjedése, másik módja az elosztásban résztvevő nagy- és kiskereskedelmi szervezetek élelmiszerbiztonsági és minőségmenedzsment-rendszereinek fejlesztése.

##submission.downloads##

Megjelent

2019-10-02

Hogyan kell idézni

Lehota, J., Szabó, Z. és Lehota, Z. (2019) „A magán minőség- és biztonságmenedzsment-rendszerek szerepe a növényvédőszer-maradványok fogyasztói kockázatainak csökkentésében a friss zöldség- és gyümölcsszektor területén1”, Marketing & Menedzsment, 46(4), o. 45–56. Elérhető: https://journals-test.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/377 (Elérés: 23 december 2024).

Folyóirat szám

Rovat

Marketingkutatás

Hasonló cikkek

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >> 

You may also Haladó hasonlósági keresés indítása for this article.