Characteristic features of coffee product and café service

Authors

  • Krisztina Letenyei Szent István Egyetem
  • János Papp Szent István Egyetem

Abstract

A kávé, mint speciális élelmiszeripari termék számos formát ölt a fogyasztás helyszínétől függően. A kávéra asszociálva még több fogalom juthat eszünkbe a kávétermesztés helyétől indulva a kávéfeldolgozás állomásain át a kávéfogyasztás helyszínéig. A cikkben megvizsgáltuk a kávé, mint termék és a kávézás, mint szolgáltatás sajátosságait. Számos különbség fedezhető fel az otthoni kávéfogyasztás és a kávézóban, kávémérésben történő fogyasztás jellege között is. Az iparágban versenyző vállalatoknak nemcsak a konkurenciával kell megküzdeniük, de oda kell figyelniük a szállítókra, a vevőkre, a potenciális belépőkre és a helyettesítő termékekre is.

Downloads

Published

2019-12-01

How to Cite

Letenyei, K. and Papp, J. (2019) “Characteristic features of coffee product and café service”, The Hungarian Journal of Marketing and Management, 39(2), pp. 49–58. Available at: https://journals-test.lib.pte.hu/index.php/mm/article/view/1376 (Accessed: 25 November 2024).

Issue

Section

M&M mix

Most read articles by the same author(s)